Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 SZÓCIKK
Tudomány és Politika Alapítvány, Német Nemzetközi Politikai és Biztonsági Intézet / Stiftung Wissenschaft und Politik, Deutsches Institut für Internationale Politik und Sicherheit (SWP)

Az SWP független tudományos think thank, berlini székhellyel, amely elsősorban a német szövetségi parlament és szövetségi kormány számára végez kutatásokat. Fő célja, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a politikai osztály és az ország felső vezetői megfelelő álláspontokat tudjanak kialakítani az egyes politikaterületeken.

Az intézet a következő régiókkal és kutatási területekkel foglalkozik részletesen: Afrika, Ázsia, kül- és biztonságpolitika, Európa-politikák, globális kormányzás, Latin-Amerika, Közel-Kelet, Észak-Amerika, Kelet Európa, Óceánia.

Az intézetet 1962-ben alapították. Finanszírozása nyitott, jelentős részben az német állam is hozzájárul a működéséhez. Jelenleg több mint 130 dolgozója van az intézménynek, és további 60 fő működik közre a munkában, akik többek között vendégelőadók, ösztöndíjasok, gyakornokok, illetve a projektmunkák további tagjai. A tudományos munkatársak száma 93. Az intézet vezetője Prof. Dr. Volker Perthes elnök (2005-től). Kutatási területei: Az EU és Németország kül- és biztonságpolitikai kihívásai, transzatlanti kapcsolatok, regionális dinamika és fordulat a Közel- és Közép-Keleten.

Letölthető publikációk:

Tudomány és Politika Alapítvány, Német Nemzetközi Politikai és Biztonsági Intézet
Stiftung Wissenschaft und Politik, Deutsches Institut für Internationale Politik und Sicherheit (SWP)55 KBPDF dokumentum2009.06.30.

GROTIUS KÖNYVTÁR

ERASMUS & Co.

Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2024 Grotius