Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 SZÓCIKK
Tudomány és Politika Alapítvány, Német Nemzetközi Politikai és Biztonsági Intézet / Stiftung Wissenschaft und Politik, Deutsches Institut für Internationale Politik und Sicherheit (SWP)

Az SWP független tudományos think thank, berlini székhellyel, amely elsősorban a német szövetségi parlament és szövetségi kormány számára végez kutatásokat. Fő célja, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a politikai osztály és az ország felső vezetői megfelelő álláspontokat tudjanak kialakítani az egyes politikaterületeken.

Az intézet a következő régiókkal és kutatási területekkel foglalkozik részletesen: Afrika, Ázsia, kül- és biztonságpolitika, Európa-politikák, globális kormányzás, Latin-Amerika, Közel-Kelet, Észak-Amerika, Kelet Európa, Óceánia.

Az intézetet 1962-ben alapították. Finanszírozása nyitott, jelentős részben az német állam is hozzájárul a működéséhez. Jelenleg több mint 130 dolgozója van az intézménynek, és további 60 fő működik közre a munkában, akik többek között vendégelőadók, ösztöndíjasok, gyakornokok, illetve a projektmunkák további tagjai. A tudományos munkatársak száma 93. Az intézet vezetője Prof. Dr. Volker Perthes elnök (2005-től). Kutatási területei: Az EU és Németország kül- és biztonságpolitikai kihívásai, transzatlanti kapcsolatok, regionális dinamika és fordulat a Közel- és Közép-Keleten.

Letölthető publikációk:

Tudomány és Politika Alapítvány, Német Nemzetközi Politikai és Biztonsági Intézet
Stiftung Wissenschaft und Politik, Deutsches Institut für Internationale Politik und Sicherheit (SWP)55 KBPDF dokumentum2009.06.30.

GROTIUS KÖNYVTÁR


Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2018 Grotius