Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 DOKUMENTUM
Az EU Külügyminiszterek Tanácsának rendkívüli ülése a Maliban kezdett francia katonai intervenció után. A tanács következtetései
2013.01.17.

 

Az Európai Unió külügyminisztereinek tanácsa – a tanács 2012. december 10-ei ülése, az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2012. december 20-ai, 2085. számú határozata és Franciaországnak az 2013. január 11-én Maliban elindított katonai intervenciója után – 2013. január 17-én rendkívüli ülésen tárgyalta meg a Maliban kialakult helyzetet, és tanácsi következtetések formájában foglalta össze az EU-nak azzal kapcsolatos álláspontját és a tervezett teendõit.

A Külügyminiszterek Tanácsa állást foglalt a francia katonai intervenció támogatása mellett, döntött arról, hogy egyebek mellett katonai kiképzõket küld Maliba. A tanács kijelölte a misszió vezetõjét is. Az EU-országok külügyminiszterei kifejezték azon készségüket is, hogy felújítsák Mali fejlesztési támogatását, ami a 2012. áprilisi Maliban történt katonai államcsínyt követõen megszakadt. Szükségesnek nevezték ugyanakkor az ország visszatérését a demokráciához.

A tervezett agenda szerint a külügyminiszterek legközelebb január 31-én tanácskoznak Brüsszelben, és addigra eldöntik, hogy melyik ország milyen jellegû, illetve milyen mértékû részvételt vállal Maliban.

A tanács ülésén Németh Zsolt a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára képviselte Magyarországot.

A tanács következtetései újraközlésének forrása Az Európai Tanács honlapja. In: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/foraff/134756.pdf

 

Letölthető publikációk:

Kulugyminiszterek-Tanacsa81 KBPDF dokumentum2013.01.19.

GROTIUS KÖNYVTÁR

ERASMUS & Co.

Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2024 Grotius