Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 DOKUMENTUM
Az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének 2014. november 6-i dokumentuma
2014.11.06.

 

A Magyarországon nagy médiavisszhangot és vitát keltett az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetség 2014. október 18-án kiadott nyilatkozata bizonyos magyar személyeknek az USA-ba való belépésére vonatkozó  tiltásáról. Az ügyben ugyanaz nap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is sajtótájékoztatót tartott. Majd október 23-án Szijjártó Péter részletesen szólt az amerikai részrõl megfogalmazott korrupciós állítások kapcsán a magyar–amerikai kapcsolatokról, kifejezésre juttatva a magyar kormány szándékét, hogy kész az amerikai állításokat.

Mindezek után a Külgazdasági és Külügyminisztérium november 13-án a magyar kormány honlapján nyilvánosságra hozott egy angol nyelvû dokumentumot – amely nyilvánvalóan csak egy az ez ügyben keletkezettek közül –, amelyet a budapesti amerikai nagykövetség egyik beosztott képviselõje adott át november 6-án a minisztériumnak. A minisztérium november 13-án kiadott közleménye szerint „A papíron foglaltak […] nem tartalmaznak elegendõ konkrétumot az Egyesült Államokba való beutazási tilalmak hátterérõl […]”. Miként a minisztérium közleményébõl kiderül november 13-án a kormány megtárgyalta az amerikai nagykövetség és a kormányzat munkatársai között lezajlott korábbi találkozókról szóló jelentést is. (HJ)

Forrás: Kormányportál, Külgazdasági és Külügyminisztérium. In:  http://www.kormany.hu/download/5/4b/20000/SKMBT_C20314111317380.pdf

Letölthető publikációk:

Az-US-budapesti-nagykovetsegenek-dokumentuma1 MBPDF dokumentum2014.11.18.

GROTIUS KÖNYVTÁR

ERASMUS & Co.

Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2024 Grotius