Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 DOKUMENTUM
A Külügyminisztérium közleménye az egyiptomi helyzetről
2011.02.11.

 

A Külügyminisztérium továbbra is fokozott figyelemmel kíséri az egyiptomi eseményeket. Az egyiptomi nép egyre határozottabban követeli a társadalom demokratikus átalakítását, a 30 éve tartó szükségállapot feloldását, az alapvető emberi jogok érvényesülését. Ebben a folyamatban az egyiptomi nép számíthat a nemzetközi közösség segítségére és együttműködésére.

A Külügyminisztériumot aggodalommal tölti el, hogy az egyiptomi nép jogos követelése eddig csak részlegesen teljesült. Szükségesnek tartjuk a politikai, társadalmi és gazdasági reformok kidolgozásának és bevezetésének haladéktalan megkezdését. Elengedhetetlennek tartjuk az alapvető szabadságjogok maradéktalan betartását és az erőszak alkalmazásától való tartózkodást. Bízunk abban, hogy valódi demokratikus átmenetre lesz, amely elvezet a minden tekintetben szabad választáshoz, amelyen a társadalom valamennyi meghatározó politikai tényezője részt vehet. Mindenkinek tiszteletben kell tartania az egyiptomi nép döntését.

Hazánk számára Egyiptom kiemelt gazdasági partner a térségben. Arra számítunk, hogy a mostani helyzet megnyugtató rendezése után Egyiptom ismét kiszámítható és stabil ország lesz, regionálisan pedig megtartja kiegyensúlyozó, a közel-keleti békefolyamatban játszott aktív és pozitív szerepét.

A Külügyminisztérium ismételten felhívja a magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy a helyzet javulásáig, a közrend és a közbiztonság teljes helyreállításáig az Egyiptomba történő utazást nem javasolja.

(Külügyminisztérium)

Forrás: Kormányzati Portál – Külügyminisztérium –http://www.kormany.hu./hu/kulugyminiszterium/hirek/a-kulugyminiszterium-kozlemenye-az-egyiptomi-helyzetrol-3

GROTIUS KÖNYVTÁR

ERASMUS & Co.

Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2024 Grotius