Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 BESZÁMOLÓ
Beszámoló Lukács József Integrációs kísérlet Délkelet-Ázsiában c. PhD-értekezésének vitájáról

A Budapesti Corvinus Egyetemen 2011. június 23-án lezajlott Lukács József Integrációs kísérlet Délkelet-Ázsiábanc. PhD-értekezésének nyilvános vitája. A disszertáció a Nemzetközi Kapcsolatok Doktori Iskolában készült, a jelölt témavezetője Rostoványi Zsolt (DSc) volt. A BCE Társadalomtudományi Területi Doktori Tanácsa az értekezés bírálatáraVörös Tibort (PhD) és P. Szabó Sándort (PhD) kérte fel. A bíráló bizottság tagjai voltak: Palánkai Tibor (DSc, a bíráló bizottság elnöke), Gedeon Péter (CSc), Kiss J. László (CSc), Jordán Gyula (CSc), Csicsmann László (PhD, a bíráló bizottság titkára) és a két opponens.

A nyilvános vita az egyetem doktori szabályzatának megfelelően lezajlott. A bíráló bizottság a disszertációt és a védést a következőképpen értékelte: Lukács József értekezése átfogó, ugyanakkor a részletekre alaposan koncentráló, nagy szakértelemmel megrajzolt képet ad a Kelet-Ázsiában zajló integrációs folyamatokról. Az integrációs folyamatokat főként civilizációs-kulturális tényezők alapján elemezte, míg a gazdasági összefüggések nem kaptak kellő hangsúlyt az értekezésben.”

A bíráló bizottság „cum laude” minősítéssel javasolta a PhD-fokozat megadását a BCE Társadalomtudományi Területi Doktori Tanácsának.

GROTIUS KÖNYVTÁR

ERASMUS & Co.

Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2024 Grotius