Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 BESZÁMOLÓ

HORVÁTH CSABA BARNABÁS

Myanmar: Kiút a szürke zónából? Összefoglaló Thaun Tung és Tin Maung Maung Than Myanmar: Emerging From the Twilight Zone? című előadásáról

Az előadás a Szingapúri Egyetem Kelet-Ázsia Tanulmányok Intézetébenhangzott el 2011. október 20-án. Mindkét előadó az intézet tudományos munkatársa. Thaun Tung nyugalmazott diplomata, többek között Mianmar brüsszeli nagykövete is volt, ahol az ország Belgiummal, Hollandiával, és az EU-val kapcsolatos képviseletét is ellátta. in Maung Maung Than pedig többek között a londoni International Institute of Strategic Studies, valamint az amerikai Association for Asian Studies tagja is.

Mianmar, régi nevén Burma sokak szerint jelenleg Délkelet-Ázsia legkeményebb diktatúrájának tekinthető. 2010 őszén több mint két évtized után először ismét többpárti választásokra került sor az országban. A választások a katonai rezsim által felállított szigorúan ellenőrzött keretek között zajlottak le, így a megfigyelők többsége nem számított komolyabb változásokra. Az utóbbi egy évben azonban mégis szokatlan fordulatok tanúi lehettünk, többek között 2011.október 12-én 6359 politikai fogoly szabadon bocsátásának. A két előadó a változások jellegének elemzésére tett kísérletet, Thaung Tun pedig arra is részletesen kitért, hogy az ország nemzetközi szerepére milyen hatással lehetnek ezek a történések.

Letölthető publikációk:

Mianmar_Kiut_a_szurke_zonabol318 KBPDF dokumentum2011.11.03.

GROTIUS KÖNYVTÁR

ERASMUS & Co.

Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2024 Grotius