Hugo Grotius
Biztonságpolitika
Civilizációk
Diplomáciatörténet
Egyetemes történet
Európa
Geopolitika
Magyar külpolitika
Nemzetközi jog
Nemzetközi
  politikaelmélet
Nemzetközi politika
Világgazdaság

Könyvtár
E-könyvtár

Tanulmányok
Közlemények
Dosszié
Vita
Kommentárok
Beszámolók
Krónika
Könyvekről
Lexikon
Dokumentum-tár
Térképek
Mondások

Szerzőink
Legfrissebb

e-mail:
jelszó:

HUGO GROTIUS (Huig de Groot), a modern természetjogi felfogás és a modern politikai irodalom egyik megteremtője, aki a természet-jogon alapuló nemzetközi jog alapjait fektette le. »»

Keresés:
HONLAP SZERKESZTŐSÉG IMPRESSZUM BEKÖSZÖNTŐ LEVÉL NEKÜNK
 DOKUMENTUM
Az Európai Föderalista Párt politikai programja a 2014. évi EP-választásokra
2013.11.10.

 

Az Európai Föderalista Párt (EFP) egy páneurópai politikai közösség, amely kiáll az egységes Európa mellett. Küldetése, hogy megvalósítsa az európai kontinens politikai integrációját, amit azért tart szükségesnek, mert Európa és állampolgárai boldogulását csak egy kiteljesített politikai unió tudja biztosítani.

Az EFP 2011-ben alakult meg Párizsban, azóta 18 EU-tagállamban alakultak tagszervezetei; a magyar szekció 2014 óta mûködik Magyarországon bejegyzett pártként, alapításában elsõsorban az európai gondolat iránt elkötelezett fiatalok vettek részt.
Az EFP azt vallja, hogy az Európai Unió több mint gazdasági vállalkozás, ami szükségessé teszi a szorosabb politikai együttmûködést és egységesülést. Ennek megfelelõen az EFP támogatja a közös gazdaságpolitika kialakítását, a pénzügyek összehangolását, az európai kül- és biztonságpolitikát, de olyan területek egységesítését, mint az oktatás, az egészségügy és a nyugdíj.

A 2014. évi európai választáson az EFP hat EU-tagállamban állított jelöltet. Az EFP célja, hogy öt év múlva ez mind a 28 tagállamban megtörténjen és az EFP képviselõi bejussanak az Európai Parlamentbe. Az EFP részt vesz helyi és országos választásokon is.
Az EFP egyedi abban, hogy programja Európa-szerte egységes. A pártnak a 2014-es EP-választásokra szóló hét pontos politikai programját az EFP 2013. november 10-én Brüsszelben tartott közgyûlése fogadta el. (TN)

 Forrás: Az Európai Föderalista Párt magyar honlapja. In: http://federalistparty.hu/efp/wp-content/uploads/2014/01/EFP_program_hu_2014.pdf

Letölthető publikációk:

Az-Europai-Foderalista-Part-programja170 KBPDF dokumentum2014.11.04.

GROTIUS KÖNYVTÁR

ERASMUS & Co.

Studies on Political Islam and Islamic Political Thought

Európa és a világ

Az európai történelem eszméje

Az iszlám Európában

Európa és Ázsia. Modernizáció és globalizáció

Iszlám és modernizáció a Közel-Keleten

Nemzetközi
kapcsolatok
története
1941-1991

Új világrend? Nemzetközi kapcsolatok a hidegháború utáni világban

© 2024 Grotius